Embodied Manifestation Podcast

Hvordan kan vi håndtere overvældelse? Manifestationsflow med Luca Sofia III

December 5, 2019

Denne episode handler om overvældelse med et twist af manifestation.

OVERVÆLDELSE ~ når vi ikke kan overskue, og vores nervesystem går i en slags “frys”-tilstand (i modsætning til at kæmpe eller flygte, vores to andre basale overlevelsesmekanismer.)


Når vi er overvældede, kan vi have svært ved at tage det næste skridt eller se, hvordan vi skal komme videre eller i gang. Overvældelse går ofte hånd i hånd med en følelse af mangel - “der er ikke nok tid, penge, ressourcer, frihed, energi til, at jeg kan gøre det, jeg vil eller skal gøre”. I en tilstand af overvældelse føler vi os ofte bagefter, før vi overhovedet er begyndt.

Overvældelse kan også opstå, når der sker noget så stort, at hjerne og krop ikke kan processere det. Det er for chokerende på den ene eller den anden måde til, at vi kan forblive i kroppen og i nuet, så vi dissocierer - bliver fraværende og fryser. Trækker os ind i os selv 👀

Hvad kan overvælde? Alle traumer. Opgaver og krav, vi ikke kan prioritere i. Tab. Succes. Berømmelse. Svigt. Nye rammer og omstændigheder.

Her er nogle tips til at håndtere overvældelse:

〰️ Skru ned for stimuli. Sluk fjernsynet/lyden, rul gardinet ned og bare lig lidt. Vær. Mærk efter, hvad der fylder indeni. Er der en indre frygt? Sorg? Glæde, excitement? At dæmpe sansebombardementet hjælper et overvældet nervesystem med at fokusere.

〰️ Åndedrættet. Bring fokus til åndedrættet og hjælp det ned forbi brystet. Evt. åndedrætsøvelsen fra himlen: 4-7-8 ☁️ Så kommer vi til stede i nuet og kroppen.

〰️ Skriv ned. Først bare som moving writing/fri association - skriv alt ned, der vil ud.

〰️ Derefter lav en liste over det, der skal gøres. Og så: prioriter opgaverne med tal. Hvad er vigtigst?

Det er vigtigt at huske at tage det langsomt, jævnligt. Så vore nervesystemer kan følge med, og også så vore hjerter kan følge med. Der er alligevel ikke noget vi skal nå ❤️

 

Bliv en del af FG Familien:

lucasofia.10er.app/

FG Fællesskab:

www.facebook.com/groups/1628053557289594/

 

Find Luca Sofia:

lucasofia.dk

TRIGGET guide

Human Design Readings: Human Design

SOULmedi-bibliotek: SOULmedi

Luca Sofia på Instagram

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App